Voeg toe aan favorieten

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara
(0)

Pasta Carbonara

Ingrediënten

  • 150 gram pancetta (of ontbijtspek)
  • 300 gram (verse) spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eieren
  • goede olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier en breek het hierna in niet te kleine stukken. Bewaar het bakvet.
     
  2. Klop 2 eieren en de dooier van het 3e ei los in een kommetje. Meng tweederde van de Parmezaanse kaas door het eimengsel tot een gladde saus.
     
  3. Breng een grote pan met water aan de kook. Als het water kookt voeg je een flinke snuf zout toe.
     
  4. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking maar zorg dat de past al dente is, dus net gaar. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken.
     
  5. Zet de koekenpan met het bakvet erin weer op de warmtebron tot het bakvet vloeibaar is.
     
  6. Meng de spaghetti nu meteen met het bakvet, de stukjes pancetta en het ei-kaasmengsel. Goed schudden of voorzichtig omscheppen zodat de spaghetti helemaal bedekt is met de mooie romige saus.
     
  7. Verdeel over 4 borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  0.89
[2811,0000 - 0] 0063002000
  2.79
[569,0000 - 0] 0001035933
  6.99
[191,0000 - 0] 0001029566