Voeg toe aan favorieten

Pasta met gamba’s

Pasta met gamba’s
(0)

Pasta met gamba’s

Een heel simpel gerecht dat heerlijk van smaak is.

Ingrediënten

  • 200 gr linguine of spaghetti
  • 2 trostomaten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 200 gr gamba’s, gepeld, staartje er nog aan
  • zout en peper
  • ½ dl witte wijn
  • 1-2 el tomatenpassata
  • 1-2 el platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.

Verhit een eetlepel olijfolie en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg de peper toe en bak deze 1-2 minuten mee tot de knoflook begint te kleuren.

Voeg de gamba’s toe aan de knoflook en peper en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren.

Breng op smaak met zout en peper en schenk de wijn erbij. Laat de alcohol verdampen en haal de pan van het vuur.

Doe de tomaten en de passata erbij.

Kook intussen de linguine een minuut korter dan aangegeven op de verpakking, in ruim kokend water met zout, bijtgaar.

Giet af en meng de linguine met de overgebleven lepel olijfolie door de saus. Voeg eventueel een soeplepel pasta kookvocht door de saus.

Laat even staan zodat de pasta kan nagaren en de saus zich aan de pasta kan hechten.

Garneer het geheel met de peterselie en serveer in diepe pastaborden.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht