Voeg toe aan favorieten

Ragù met rundvlees en pompoen

Ragù met rundvlees en pompoen
(0)

Ragù met rundvlees en pompoen

Wie geen tijd heeft, laat z’n fornuis het kookwerk doen. Stoofpannetjes zijn niet alleen hét smaakgenot van de herfst, maar vooral lekker lui en easy. Geen moeilijkdoenerij. Vuur omlaag en pruttelen maar. Voldoende tijd voor een drankje.

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen, in stukken van 4 cm
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes  gesneden
  • 1 kleine winterpeen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/2 fles volle rode wijn
  • 400 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 500 g gedroogde pasta (bv. pappardelle)
  • 10 blaadjes salie

Bereiding

Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een ruime braadpan en bak de helft van het vlees in 10 minuten rondom bruin. Schep af en toe om. Schep het vlees in een schaal, verhit nog 1 el olie in de pan en bak de rest van het vlees in 10 minuten bruin. Schep ook dit weer in de schaal. Verhit nog 1 el olie in de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel 10 minuten. Voeg de tomaten, rozemarijn en de wijn toe en breng alles aan de kook. Schep nu het vlees erbij en laat alles op laag vuur met het deksel op de pan in 3 uur gaar stoven. Roer af en toe en voeg wat water (of extra wijn) toe als het te droog wordt. Als het deksel goed sluit is het niet nodig.

Kook in de tussentijd de pompoen in circa 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Houd apart. Controleer het vlees. Is het vlees gaar, het mag zelfs uit elkaar vallen, maar de stoof nog heel vochtig, laat dan zonder deksel in een paar minuten wat vocht verdampen. Proef en voeg naar smaak meer peper of zout toe. Stoof de pompoen nog even mee met het vlees tot de pompoen ook lekker gaar is.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de laatste el olie in een koekenpan en bak de salieblaadjes in 2 minuten krokant. Schep de saus door de pasta en garneer met de salieblaadjes.

Net als bijna iedere pasta is ook deze lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het vlees is ook heerlijk bij een Hollandse gekookte aardappel. Of, tussen pasta en aardappelen in, bij gnocchi.

lekker om te serveren bij dit gerecht