Voeg toe aan favorieten

Rode bieten tarte tatin

Rode bieten tarte tatin
(0)

Rode bieten tarte tatin

Ingrediënten

Uit de voorraadkast

  • 50 g suiker
  • 25 g boter
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout

Overige ingrediënten

  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 500 g gekookte rode bieten, in plakjes
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 75 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • een handje gemengde sla

Bereiding

Extra nodig: quichevorm (of vlaaivorm) diameter 22-24 cm; deegroller

  1. Verwarm de oven voor op 180oC. Vet de quichevorm in. Smelt de suiker met de boter in een koekenpan en laat dit goudbruin karamelliseren. Blus af met de wijnazijn en de gember en roer kort. Voeg de biet toe en schep voorzichtig 2-3 minuten om.
  2. Leg de plakjes biet dakpansgewijs in de quichevorm en schenk de karamel erover. Bestrooi met peper en zout. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap. Leg deze over de rode biet en stop de randen naar binnen goed in.
  3. Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  4. Haal de taart uit de oven, laat hem 2 minuten afkoelen en draai hem op een schaal om. Garneer met de geitenkaas en de sla.
Wilt u deze taart maken als vegetarisch hoofdgerecht, dat kan! Voeg bij het karamelliseren een takje tijm toe. Halveer 6 sjalotjes en schep deze samen met de biet om en leg ze tussen de rode biet in de quichevorm. Strooi na het bakken 50 gram grof gehakte walnoten en 100 gram extra geitenkaas over de taart.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[450,0000 - 0] 0068721000
  6.99
[2735,0000 - 0] 0001012581