Voeg toe aan favorieten

Romige champignonsoep met tijm

Romige champignonsoep met tijm
(0)

Romige champignonsoep met tijm

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 gram champignons, in plakjes
  • 800 ml water
  • 200 gram gekookte linzen, uitgelekt
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel fijngesneden tijm
  • 1 eetlepel fijngesneden oregano
  • snuf chilipeper

Bereiding

Verhit de boter en bak de ui, knoflook en champignons op laag vuur ca. 5 minuten. Breng het water, paddenstoelen bouillonblokje  en de aan de kook. Voeg hier de helft van het knoflook-ui-champignonmengsel aan toe. Mix dit met de staafmixer egaal. Voeg de rest van de champignonmix, tijm en oregano toe en breng op smaak met chilipeper. Laat nog even 10 minuten op vrij laag vuur koken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.49
[87,0000 - 0] 0001053097
  19.99
[354,0000 - 0] 0001011937