Voeg toe aan favorieten

Romige witlofsoep met hamreepjes en pecorino

Romige witlofsoep  met hamreepjes en pecorino
(0)

Romige witlofsoep met hamreepjes en pecorino

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 stronken witlof, in reepjes
  • 600 ml groentebouillon (vers of van tablet) 100 ml slagroom
  • 4 eetlepels hamreepjes
  • 4 eetlepels geschaafde pecorino
  • 4 sprieten bieslook, gesneden

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak de ui in 3-4 minuten zacht.
  2. Voeg de witlof toe maar houd 2 eetlepels witlof achter voor de garnering. Bak de witlof al omscheppend 4-5 minuten.
  3. Schenk de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 15 minuten koken.
  4. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de achtergehouden witlof, hamreepjes, pecorino en bieslook. Serveer er eventueel toast bij.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  13.49
[900,0000 - 0] 0001016318
  19.99
[322,0000 - 0] 0001019091