Voeg toe aan favorieten

Rundvlees stoofpot

Rundvlees stoofpot
(0)

Rundvlees stoofpot

Ingrediënten

  • Flinke klont boter
  • 750 gr runderstoofvlees
  • Peper
  • 1 ui, fijngehakt
  • ½ el. tomatenpuree
  • 1 tl mosterd
  • 1 of 2 laurierblaadjes
  • 3 piment bolletjes
  • 50gr speculaaskoekjes
  • 50 ml Lowlander Winter Ale of ander kruidig/donker bier
  • 250 ml rundvleesbouillon
  • 350gr kriel met schil gehalveerd
  • 350gr wortel, in plakjes 

Bereiding

  1. Dep het vlees droog en breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de boter in een ruime braadpan en bak het vlees rondom aan (indien nodig in delen). Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
  3. Fruit de ui in dezelfde tot hij zacht is.
  4. Voeg de tomatenpuree toe, bak een paar minuten op matig vuur.
  5. Doe het vlees met sappen terug in de pan, samen met de mosterd, laurierblaadjes en piment.
  6. Verkruimel de speculaaskoekjes in de pan en giet de Lowlander Winter Ale (of een ander donker/kruidig bier) en bouillon erbij. Het vlees moet volledig onderstaan, voeg eventueel wat extra water toe.
  7. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 1 uur sudderen.
  8. Voeg na 1 uur de aardappelen en de wortels toe. Dek af en sudder tot het vlees zacht is, de bouillon is ingedikt en de groenten gaar zijn. Proef en breng eventueel op smaak.
  9. Serveer met een mooi donker bier of een krachtig & intense rode wijn.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  28.99
[65,0000 - 0] 0001016827