Voeg toe aan favorieten

Scholfilets op Indiase wijze

Scholfilets op Indiase wijze
(0)

Scholfilets op Indiase wijze

Licht pittige vis op bereid op een traditionele Indiase wijze. Door de vis te bakken in bakpapier of aluminiumfolie blijven alle smaken en voedingsstoffen bewaard en blijft de vis sappig.

Ingrediënten

  • 900 gr jonge nieuwe aardappelen, geschrapt
  • 4 scholfilets à 150 gr
  • peper en zout
  • verse gember van 2 cm, fijngesneden
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 1 verse milde rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
  • 4 el verse munt, fijngehakt
  • 4 el kokosmelk
  • 2 middelgrote courgettes, in grote stukken gesneden
  • 1 el sesamzaad
  • 2 tl gele mosterdzaden
  • 2 tl sojasaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de aardappelen in een pan, bedek ze met kokend water en laat ca 15 minuten koken, tot ze gaar zijn.

Neem ondertussen 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie, groot genoeg om een scholfilet in te verpakken. Leg op elk stuk papier of folie een stuk filet en breng op smaak met peper en zout.

Meng de gember, de ui, de chilipeper, de helft van de munt en de kokosmelk, en verdeel dat mengsel over de vis.

Vouw het papier of de folie om de vis en draai de uiteinden stevig samen. Leg de pakjes op een bakplaat en laat 10-12 minuten bakken, tot de vis uit elkaar valt.

Stoom de courgettes 4 minuten boven de aardappelen, wanneer deze bijna gaar zijn.

Verhit een braadpan, voeg de sesam- en mosterdzaden toe, dek de pan af en laat de zaden 2-3 minuten op een middelhoog vuur bakken, tot ze licht geroosterd zijn. Schud regelmatig met de pan.

Neem de pan van het vuur. Voeg de sojasaus aan de zaden toe en roer snel. Dek de pan weer af en zet het opzij tot de zaden stoppen met ‘springen’.

Voeg dan de courgettes toe aan het zadenmengsel.

Laat de aardappelen uitlekken en meng ze met de resterende 2 el fijngehakte munt.

Schik de pakjes vis op borden en serveer ze met de courgettes en de nieuwe aardappelen.

 

Maak de vispakjes enkele uren van tevoren en zet ze koel weg tot je ze gaat bakken. Het recept is ook met tong- of forelfilets te bereiden!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.99
[100,0000 - 0] 0001015122
per stuk 6.99 Per doos 32.-
[892,0000 - 0] 0001016314