Voeg toe aan favorieten

Spaghetti vongole

Spaghetti vongole
(0)

Spaghetti vongole

Ingrediënten

  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 4 knoflooktenen, grof gehakt
  • 4 rode chilipepertjes, gekneusd
  • 100 ml droge, witte wijn
  • 1 kg verse vongole (kleine venusschelpjes)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 400 g spaghetti
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Doe de olie, de knoflook en de chilipepertjes in een grote koekenpan. Verwarm deze op matig vuur totdat de knoflook kleur begint te krijgen. Voeg de witte wijn toe, zodat de knoflook niet verder bruin kleurt. Spoel de vongole goed af onder koud stromend water en gooi de schelpjes die kapot zijn weg. Doe ze bij het knoflook-wijnmengsel, bestrooi royaal met de peper en bak ze op hoog vuur totdat alle schelpjes open zijn.

Gooi degene die niet open zijn gegaan weg. Kook de spaghetti niet helemaal ‘al dente’, maar zorg dat je deze 4 minuten korter dan de kooktijd op de verpakking, laat koken. Haal de pasta uit het ­water en laat verder garen in het vocht dat de ­vongole in de koekenpan hebben achtergelaten. Meng de ­vongole door de pasta en garneer met de peterselie.

Buon appetito!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[3004,0000 - 0] 0001033242