Voeg toe aan favorieten

Spareribs met oosterse marinade

Spareribs met oosterse marinade
(0)

Spareribs met oosterse marinade

Ingrediënten

  • 2 el gefermenteerde rode bonenpasta (Aziatische toko)
  • 2 tl Shaoxing wijn (Aziatische toko)
  • 1/8 tl witte peper
  • 1/4 tl Chinese vijfkruidenpoeder (Aziatische toko)
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 ½ el sojasaus
  • 500 g ongemarineerde vleesribben (spareribs met veel vlees)
  • 2 el geroosterd sesamzaad voor garnering
  • 1/4 tl grof zeezout
  • 3 stengels gehakte
  • lente-uitjes voor garnering

Bereiding

Meng in een grote kom de bonenpasta, Shaoxing wijn, witte peper, vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, palmsuiker en sojasaus tot het goed gemixt is. Proef de marinade om te zien of het naar wens is. Misschien wil je hem wat pittiger of zoeter. Zoals de verhouding nu is, vind ik het perfect. Bewaar een kwart marinade apart in een kom om hiermee de ribben te bestrijken op de barbecue. Haal de ribben nu door het andere deel van de marinade heen totdat ze goed bedekt zijn. Ze zijn extra lekker als je dit een nachtje laat intrekken, maar 2 uur tijd is ook voldoende.

De perfecte vleesribben gaar je op 100 ºC voor 5 uur lang op de barbecue. Wij doen de versnelde versie, want we willen ook van de zon genieten. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de ribben met de holle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur nu tot 180 ºC en bak dit in 25 minuten. Keer daarna de ribben om en bestrijk ze licht met een beetje marinade. Bak gedurende 25 minuten de andere kant. De ribben zijn nu eigenlijk klaar voor consumptie, maar als finishing touch kun je ze ook op de afgekoelde barbecue leggen voor een onvervalste grilsmaak. Denk eraan dat je ze nog even bestrijkt met wat marinade.

lekker om te serveren bij dit gerecht