Voeg toe aan favorieten

Speciale biefstuk salade met hazelnootjes

Speciale biefstuk salade met hazelnootjes
(1)

Speciale biefstuk salade met hazelnootjes

Bij een salade denken we vaak niet snel aan biefstuk, maar bij deze warme salade is het een fantastische toevoeging. Een salade die ook prima afgekoeld te eten is en zich leent voor lunch én diner. De biefstuk niet te lang bakken, zodat het lekker mals van binnen blijft.

Ingrediënten

  • 1 zak krieltjes (of zelf stukjes aardappel koken)
  • 4 biefstukken
  • 4-5 el roomboter
  • 4 rode uien, in grove stukken
  • 1 bakje paddenstoelen assortiment (200 g)
  • 200 g peultjes
  • 3 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 2 zakjes slamelange met waterkers (à 100 g)
  • 1 zakje hazelnoten (75 g)

Bereiding

Begin met het bakken van de krieltjes in een koeken­pan met een beetje boter. Bedenk ondertussen hoe je de biefstuk wilt hebben. Het is een delicaat zaakje en voor een fijnproever is twee minuten te lang bakken al een ramp. Leg de biefstukken met wat boter in de pan, strooi er naar wens wat peper overheen en bak het tot het mooi bruin is en een beetje sponzig aanvoelt. Vergeet niet tussentijds veel te keren, zodat het aan beide kanten tegelijk blijft. Laat het hierna in aluminium­olie eventjes nagaren. Ondertussen bak je in olijfolie de ui, de peultjes en de paddenstoelen tot ze knapperig zijn.

Schenk daarna wat balsamicoazijn, zout en peper er over heen. Op elk bord doe je wat sla, wat krieltjes en wat groentemengsel. De biefstuk in reepjes snijden en leg het in een mooi cirkeltje op de sla. Als kers op de taart voeg je de hazelnootjes toe en smullen maar! Eventueel kun je de hazelnootjes ook licht roosteren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[295,0000 - 0] 0103454000
  6.99
[2922,0000 - 0] 0002313000
  7.49
[40,0000 - 0] 0040282000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    25 augustus 2022