Voeg toe aan favorieten

Spicy pasta

Spicy pasta
(1)

Spicy pasta

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie, en meer om te besprenkelen
  • 1 flinke ui, in dunne parten
  • 2 tenen (verse) knoflook, fijngehakt
  • 6 ansjovisfilets (uit een blikje of potje)
  • snuf chili-vlokken
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 75 g ontpitte zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt
  • 500 g bucatini (of dikke spaghetti)
  • stukje pecorino of Parmezaanse kaas
     

Bereiding

Verhit de olie in een stoofpan en bak de uien op niet te hoog vuur in 5 minuten lichtbruin. Bak de knoflook, ansjovis en chilivlokken 2 minuten mee. De ansjovisfilets vallen vanzelf uit elkaar. Voeg de tomaten toe. Vul het blik voor de helft met heet water en voeg het toe. Laat de saus een halfuurtje zacht pruttelen, roer af en toe.

Meng de olijven en kappertjes door de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en eventueel meer chilivlokken. Kook tussendoor de pasta in water met flink wat zout beetgaar. Laat de pasta uitlekken, vang een beetje van het kookwater op. Schud de pasta door de saus en voeg kookwater toe als de saus te dik is.

Rasp er aan tafel pecorino over en besprenkel naar smaak met nog wat olijfolie en chilivlokken.

Je kunt de pastasaus een dag eerder maken. Warm de saus even op, kook de pasta op het laatste moment en meng door elkaar.

lekker om te serveren bij dit gerecht

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    13 juli 2020