Voeg toe aan favorieten

St. Christoffel rodekoolsoep bereid met St. Christoffel Nobel

St. Christoffel rodekoolsoep bereid met St. Christoffel Nobel
(0)

St. Christoffel rodekoolsoep bereid met St. Christoffel Nobel

Er bestaan vele manieren om bier in recepten te verwerken, en dit is er een variant van! Uiteraard heerlijk om een St. Christoffel Nobel bij te drinken.

Ingrediënten

  • flesje St. Christoffel Nobel
  • 2 l bouillon
  • 150 gr gerookte spek
  • 1 rookworst
  • 300 gr gesneden rodekool
  • 1 ui
  • 100 gr prei
  • 2 appels
  • 100 gr aardappel
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • knoflook
  • 2 el honing
  • 2 el rode bosbessenjam
  • 1 prei
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding

Snijd de gehele rodekool in kleine strookjes.

Snijd de rookworst in dikke plakjes en de ui, prei en aardappels in kleine stukjes. Snijd de appels in grove stukken.

Zet de gerookte spekjes op het vuur in een braadpan met een scheut olijfolie en doe er na 2 minuten de ui en knoflook bij.

Voeg na nog eens 2 minuten de prei en aardappelen toe en de rode kool.

Doe de worst, kruidnagels en laurier in de pan en giet de bouillon erbij. Voeg na 1 minuut de bosbessenjam en honing toe en laat het geheel 5 minuten koken.

Voeg 3/4 van het St. Christoffel Nobel bier toe en laat de soep 30 minuten intrekken

Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer het geheel met de appels.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht