Voeg toe aan favorieten

Sticky chicken

Sticky chicken
(0)

Sticky chicken

Ingrediënten

  • gember (stukje, duimgrootte)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml Licor Soleado
  • 2 el honing
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1 sinaasappel, schil geraspt, vruchtvlees uitgeperst
  • peper
  • zout
  • 10 kipdrumsticks, liefst biologisch
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Snijd de gember en knoflook fijn en meng met de rest van de ingrediënten, inclusief de Licor Soleado, behalve de kip voor een gladde marinade. Overgiet de kipdrumsticks met de marinade en laat minimaal 4 en maximaal 24 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kipdrumsticks op een met bakpapier beklede ovenplaat of in een ovenschaal. Bak ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipdrumsticks. Of braad de kipdrumsticks in 25-30 minuten in de braadpan. Bestrijk de kip gedurende het bakken of braden met de marinade tot deze op is. Serveer met friet of rijst en je favoriete groente.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  14.99
[309,0000 - 0] 1000000620