Voeg toe aan favorieten

Sticky toffee pudding met dadelpasta

Sticky toffee  pudding met dadelpasta
(0)

Sticky toffee pudding met dadelpasta

Ingrediënten

Voor de pudding

  • 200 g dadelpasta
  • 100 ml water  
  • 1 whiskyglas Laphroaig Quarter Cask  
  • 1 theezakje Earl Grey
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g zachte roomboter  
  • 175 g tarwebloem  
  • 1 tl kaneelpoeder  
  • ½ tl gemberpoeder 
  • 200 g bruine basterdsuiker  
  • 2 eieren
  • bakvorm (siliconen) voor 12 muffins               

Voor de saus

  • 50 g suiker
  • 75 g bruine basterdsuiker 
  • 125 g roomboter         
  • 1/4 l slagroom
     

Bereiding

Doe de dadelpasta met het water, de whisky en het theezakje in een kookpan en breng het aan de kook. Haal vervolgens het theezakje eruit, zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen – niet koud worden. In de keukenmachine de overige ingrediënten tot een gladde massa kloppen en daarna de afgekoelde dadelpasta er doorheen roeren. Het mengsel over 12 muffinvormen verdelen. Afbakken op 175 C voor 30 minuten.
Doe intussen alle ingrediënten voor de saus in een koekenpan. Breng aan de kook en blijf koken tot het een mooie bruine kleur krijgt. Zet het vuur uit. Verdeel de muffins over 6 borden en giet de warme karamelsaus er overheen. Wil je het nog lekkerder maken? Doe er een paar bolletjes vanille roomijs in kaneelsuiker bij. Uiteraard serveer je het met een glas mooie, rokerige en fruitige Laphroaig. Slainte!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.49
[114,0000 - 0] 0001020759
  8.99
[2328,0000 - 0] 0001011984
  58.99
[80,0000 - 0] 0333417000