Voeg toe aan favorieten

Tartelette met koffie-banketbakkersroom en miso karamel

Tartelette met koffie-banketbakkersroom en miso karamel
(0)

Tartelette met koffie-banketbakkersroom en miso karamel

Ingrediënten

Tartelettes:

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram losgeklopt ei

EXTRA NODIG: 4 kleine tartelette ringen

Miso Karamel:

  • 1 blaadje gelatine
  • 75 gram suiker
  • 10 gram water
  • 100 gram slagroom
  • 25 gram miso
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 75 gram witte chocolade, in stukjes
  • 25 gram roomboter

Koffie Banketbakkersroom:

  • 150 ml melk
  • 50 ml sterke espresso
  • 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
  • 3 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 25 gram maïzena
  • 25 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels kleine blokjes caramel
  • 100 ml slagroom, stijf geklopt

EXTRA NODIG:
spuitzak met sterspuitmond

Bereiding

Tartelettes:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  3. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Neem een uitsteker die een paar maten groter is dan je bakring. Bekleed je bakring hiermee. Snij de overtollige randjes deeg weg en plaats de ring met deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem. Bak de tartelettes in 12-15 minuten goudbruin.

Miso Karamel:

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Kook de suiker en het water totdat ze gekarameliseerd zijn. Verwarm de slagroom tot 45°C en roer de miso erdoor. Overgiet de caramel met de room en laat nog 2 minuten koken.
  3. Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat afkoelen tot 45°C en voeg in drie delen het mengsel toe aan de witte chocolade. Voeg de zachte roomboter toe en meng de caramel met een handmixer of staafmixer. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Koffie Banketbakkersroom:

  1. Breng de melk en koffie met het vanillemerg in een pannetje tot net aan de kook.
  2. Klop de eidooiers met de suiker en de maïzena wit en romig.
  3. Doe er een scheut van de warme melk bij, roer glad en schenk de rest van de melk erbij. Schenk dit terug in de pan en laat dit al roerende met een garde op een lage warmtebron garen tot het gebonden is.
  4. Neem de pan van de warmtebron en klop de boter erdoor tot deze is gesmolten.Schenk de banketbakkersroom in een koude kom en laat het afgedekt met huishoudfolie, die op de banketbakkersroom ligt, afkoelen. Zo ontstaat er geen vel op.

 

Tartelettes opbouwen:
Vul de tartelettes met een laag miso karamel. Vul op met koffie banketbakkersroom en strijk goed af. Spuit er een flinke dot slagroom op en garneer met kleine blokjes karamel.

lekker om te serveren bij dit gerecht

16.99 12.99
[7,0000 - 0] 0001054712
  19.99
[1011,0000 - 0] 0325384000