Voeg toe aan favorieten

Torta pasqualina

Torta pasqualina
(2)

Torta pasqualina

Ingrediënten

  • 300 g bloem, gezeefd
  • 8 el olijfolie + wat extra
  • 500 g gewassen spinazie
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 7 eieren
  • 100 g kappertjes, uitgelekt
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 takjes oregano, blaadjes fijngesneden
  • 2 takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
  • 1 eidooier
  • peper en zout


Extra nodig: taart- of quichevorm 24 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC. Maak een berg van de bloem en vorm er een kuiltje in. Schenk er 6 eetlepels olijfolie in en een scheutje water. Kneed het deeg, voeg eventueel nog een druppel water toe, tot een soepel en glad deeg. Laat het even rusten.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak de spinazie tot deze is geslonken. Laat in een zeef goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie grof.
  3. Klop de ricotta los met de Parmezaanse kaas, één ei, de kappertjes, de nootmuskaat, de oregano en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout en schep de spinazie erdoor.
  4. Verdeel het deeg in twee delen en rol beide delen uit tot een ronde lap die in de vorm past. Maak één lap wat groter zodat ook de randen van de vorm bedekt kunnen worden. Vet de vorm in en bestuif met wat bloem. Klop overtollig bloem eruit.
  5. Leg de grootste lap deeg in de vorm en druk de bodem en randen goed aan. Bestrijk met een beetje olijfolie.
  6. Verdeel het spinaziemengsel over de bodem. Maak 6 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. Dek af met de tweede lap deeg en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met de eidooier.
  7. Bak de taart ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar en goudbruin is (dek af met een stuk aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt). U kunt de taart warm of koud serveren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[452,0000 - 0] 0068721000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster leeg
    Goed
    11 april 2019

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster leeg
    Goed
    11 april 2019