Voeg toe aan favorieten

Varkensfricandeau met appelazijn en bloemenhoning

Varkensfricandeau met appelazijn en  bloemenhoning
(0)

Varkensfricandeau met appelazijn en bloemenhoning

recept Han Hidalgo | Biertapas. Fingerfood met en bij bier

Ingrediënten

  • 500 g magere varkensfricandeau
  • 3 el appelazijn
  • 2 el bloemenhoning
  • 2 el Worcestershire saus
  • 6 el zonnebloem- of olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 1 el milde chili poeder
  • 2 el verse blaadjes koriander of bladselderij
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Varkensfricandeau in repen of plakken snijden. In een mengkom appelazijn, bloemenhoning, Worcestershire saus en olie goed mengen. De repen of plakken in een schaal plaatsen, de marinade erover verdelen en 2 tot 3 uur marineren. Af en toe omkeren. De oven op 200ºC voorverwarmen. De repen of  plakken deppen en in een beboterde ovenschaal plaatsen. Ovenstand op 160ºC zetten. In het midden van de oven plaatsen en in ruim 40 minuten bakken. Af en toe omkeren. Voor het serveren lichtjes met de overgebleven marinade bestrijken en de milde chilipoeder erover strooien. Met verse blaadjes koriander of bladselderij garneren. Tomaten, rijst of een gepofte aardappel met zure room of een andere kruidige vulling erbij serveren.

lekker om te serveren bij dit gerecht