Voeg toe aan favorieten

Vega BBQ Tempehspiesen

Vega BBQ Tempehspiesen
(0)

Vega BBQ Tempehspiesen

Bron: Boek Proef Bier

Ingrediënten

  • 300 gram tempeh
  • 1 el verse gember
  • 1 gesnipperde ui
  • 5 el ketchup
  • 3 tl bierstroop of honing
  • 1 el sesamolie
  • 4 el ketjap
  • 1 tl sambal badjak
  • 1/4 tl zout en 1/4 tl peper

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de tempeh met elkaar. Dep en druk de tempeh licht droog en snijd het in blokken die mooi aan een satéprikker kunnen. Leg de tempeh in een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Laat grote prikkers een half uur in een kom water weken en rijg vervolgens de tempeh aan de prikkers. Rooster de spiezen op de barbecue en keer ze regelmatig. Na een minuut of 10 zijn ze klaar. Laat ze niet te bruin worden.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[1125,0000 - 0] 0001011497