Voeg toe aan favorieten

Vitello tonnato

Vitello tonnato
(0)

Vitello tonnato

Ingrediënten

  • frisse groenten zoals rode ui, radijs of bospeen
  • 4 aardappelen
  • 200 gram gerookte meerval
  • 200 gram gebraden rosbief in plakken
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 50 milliliter azijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • ½ kleine ui, fi jngesneden
  • 60 gram kappertjes
  • 3 kleine augurkjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 16 kleine cornichons
  • 8 kapper appeltjes
  • 1 eetlepel vinaigrette
  • pijnboompitten
  • zest van 1 limoen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de rode ui, radijs en/of bospeen in dunne reepjes en meng met de azijn en suiker. Laat dit even staan.
  2. Pureer de meerval, mayonaise, 30 gram kappertjes en de olijfolie met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil en kook de aardappelen beetgaar en laat deze dan geheel afkoelen. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Doe ver volgens de crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise, zest van de limoen, fijngesneden augurkjes, 30 gram kappertjes, ui en vinaigrette bij elkaar in een grote kom en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de kapper appeltjes over de leng te door de helft en haal de groenten uit het zoetzuur.
  5. Verdeel de aardappelsalade over de borden en drapeer hier mooi de rosbief overheen. Maak mooie toefjes van de meervalmayonaise en maak af met de cornichons, kapper appeltjes en de pijnboompitten.
Erg lekker om dit gerecht aan te vullen met witte asperges.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[1615,0000 - 0] 0043346000
14.99 11.99
[223,0000 - 0] 0001053036