Voeg toe aan favorieten

Warme spruiten­salade met cranberry’s

Warme spruiten­salade met cranberry’s
(0)

Warme spruiten­salade met cranberry’s

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 200 g seizoenspaddenstoelenmix
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 40 g gedroogde cranberry’s

Bereiding

  1. Was de spruiten en dep ze droog. Haal de kontjes van de spruiten en pel de blaadjes zoals bij een krop sla. Dat is best een klusje, maar je zult zien en proeven dat het een mooier en lekkerder resultaat oplevert.
  2. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur zonder olie. Voeg de paddenstoelen, de grote gehalveerd of in kwarten gesneden, toe en bak tot ze vocht loslaten en kleur krijgen. Draai het vuur iets lager en voeg 1 el olijfolie toe. Bak tot de paddenstoelen goudbruin zijn. Schep ze uit de pan. Houd de paddenstoelen apart.
  3. Roerbak in dezelfde pan het spruitenblad op hoog vuur met de resterende olijfolie, ongeveer 2 min. Breng op smaak met de balsamico-azijn en peper en zout naar smaak. Zet het vuur uit. Voeg de gebakken paddenstoelen en de cranberry’s toe in de pan en meng. Serveer in een mooie schaal. En voeg, als je wilt, nog wat verse kruiden zoals dragon- of tijmblaadjes toe. Een hand­-vol gehakte walnoten of hazelnoten door de salade is ook heel lekker.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  19.99
[564,0000 - 0] 0074969000