Voeg toe aan favorieten

Witte bonen met chorizo en knoflook

Witte bonen  met chorizo en knoflook
(0)

Witte bonen met chorizo en knoflook

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 400 gram grote (Spaanse) witte bonen (alubias), uit pot of blik
  • 1 middelgrote ui
  • 150 gram chorizo, in plakjes
  • 8 tot 10  kleine tenen knoflook
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook of bladselderij
  • 1 mespunt cayennepeper of scherpe rode paprikapoeder
  • 1,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereiding

De ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of  koekenpan verwarmen en de tenen knoflook met schil kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan in ongeveer 15 tot 20 minuten garen. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui om en om bakken. De witte bonen en de bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen en het stoofvocht iets inkoken. De bieslook vanaf de hittebron erdoor roeren. Mespunt cayennepeper erover verdelen. De plakjes chorizo kort in een droge koekenpan om en om bakken. Zo warm mogelijk serveren met witte bonen en tenen gepofte knoflook. 

lekker om te serveren bij dit gerecht