Voeg toe aan favorieten

Oosters zoetzuur slaatje met gekorste tonijn

Oosters zoetzuur slaatje met gekorste tonijn
(0)

Oosters zoetzuur slaatje met gekorste tonijn

Een heerlijk en mooi aperitief!

Ingrediënten

Voor de vinaigrette:

  • 1 stuk gember
  • 2 stengels citroengras
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 4 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • sap van 4 limoenen
  • peper en zout
  • 1 bosje koriander

Voor de vis:

  • Kaapse kruiden
  • 400 gr roze tonijn
  • 4 el sojasaus

Voor het slaatje:

  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 doosje luzernescheuten
  • korianderblaadjes

Bereiding

Maak eerst de vinaigrette door de gember, het citroengras, de sjalot en het teentje look in kleine stukjes te snijden en doe ze in een kom met deksel.

Voeg de honing, olijfolie, sesamolie en het sap van de limoenen toe en snipper de stengels van de koriander erboven en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Doe dan de deksel op de kom en schud de vinaigrette goed door elkaar. Laat het mengsel dan in de koelkast enkele uren trekken, zodat ze alle smaken kan absorberen.

Doe voor de vis de Kaapse kruiden in een kom en wentel de tonijn erdoor zodat de kruidenmengeling aan de vis plakt.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de gekruide tonijn kort aan langs alle kanten, zodat het binnenin nog bleu is.

Blus de vis af met de sojasaus en laat de tonijn afkoelen in de koelkast.

Maak dan het slaatje door de de wortels en de komkommer te schillen en haal de zaadjes uit de komkommer. Snijd de ze dan in dunne plakjes (julienne) en snipper de lente-uitjes.

Doe de wortels, komkommer en uitjes met de luzernescheuten en de korianderblaadjes in een kom en meng voorzichtig tot je een mooie salade krijgt.

Zeef de vinaigrette en besprenkel het slaatje ermee. Meng alles goed door elkaar en schik op een bord.

Snijd de tonijn met een heel scherp mes in flinterdunne plakjes en dresseer de vis koud op de salade. Lepel er nog een lepeltje vinaigrette over en werk het gerecht af met enkele roze peperbolletjes. 

 

Maak de vinaigrette een dag van te voren, zodat de smaken nog beter intrekken!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[1457,0000 - 0] 0043419000
  2.49
[270,0000 - 0] 0063231000