Voeg toe aan favorieten

Wildgoulash van verschillende soorten wild vlees

Wildgoulash van verschillende soorten wild vlees
(1)

Wildgoulash van verschillende soorten wild vlees

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot, in het Hongaars Pörkölt genaamd en dit is wat goulash genoemd wordt. Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Die laatste kent een zeer pikante variant. Niet alleen in Hongarije, maar ook in andere Centraal en Zuidoost Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.

Ingrediënten

  • 500 gr diverse stukken wild
  • 100 gr gerookte spekjes
  • 100 gr roomboter
  • 1/2 winterpeen, in dunne plakjes
  • 50 gr champignons, in plakjes
  • 1 kleine prei, in plakjes
  • 10 zilveruitjes
  • kookroom
  • allesbinder
  • zout en peper
 
Voor de marinade:
 
  • 300 cl rode wijn
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 5 gekneusde jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • scheut sojasaus
  • zout en peper

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal, meng ze en voeg het wild toe. Laat dit geheel een nachtje marineren.

Haal de volgende dag het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Dep daarna droog.

Bak de spekjes uit in een grote braadpan. Voeg de roomboter toe en laat deze bruin worden. Doe vervolgens het vlees erbij en braad het aan.

Voeg de groente toe en braad even kort mee. Doe dan het gezeefde marinadevocht erbij en laat het geheel minstens 2 uren zachtjes stoven. 

Voeg daarna naar smaak kookroom, zout en peper en de allesbinder toe. Roer de hachee goed door.

Lekker met aardappelpuree en spruitjes of rode kool.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[319,0000 - 0] 0753882000
  2.79
[233,0000 - 0] 0205567000
  3.09
[362,0000 - 0] 0001021347
  13.99
[827,0000 - 0] 0023833000
  19.99
[500,0000 - 0] 0074969000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    16 april 2020