Hopsoorten
• Cascade: sterke citrus- en bloemenaroma's, populaire keuze voor Amerikaanse pale ales en IPA's.
• Centennial: een evenwichtiger smaakprofiel; citrus- en bloementonen en een kruidig en dennenachtig aroma. Het is een goede keuze voor Amerikaanse IPA's en dubbele IPA's.
• Chinook: een sterk dennenachtig en kruidig aroma, waardoor het een goede keuze is voor Amerikaanse pale ales, IPA's en stouts.
• Columbus: scherp en kruidig aroma, vaak gebruikt als bitterstof in Amerikaanse ales en lagers.
• Simcoe: uniek smaakprofiel met dennenachtige, aardse en fruitige tonen. Het is een populaire keuze voor Amerikaanse IPA's, pale ales en imperial stouts.
• Amarillo: sterke citrus- en tropische fruitaroma's, een populaire keuze voor Amerikaanse IPA's, pale ales en witbieren.
• Mosaic: complex aromaprofiel van tropisch fruit, citrus en dennen. Het is een populaire keuze voor Amerikaanse IPA's en Pale Ales.
• Citra: een sterk aroma van citrus, tropisch fruit en een vleugje dennen. Het is een populaire keuze voor Amerikaanse IPA's, pale ales en witbieren.
• Nugget: sterke kruiden- en aardse aroma en wordt vaak gebruikt als bitterstof in Amerikaanse ales en lagers.
Hop koken
Hop wordt meegekookt met de wort. Dit zorgt voor:
-
Smaak (bitterheid)
-
Houdbaarheid
-
Stevig Schuim
Dry Hopping
Hop wordt toegevoegd aan het bier ná het koken. Dit zorgt voor:
-
Smaak (van dennen tot zuurstok)
-
Aroma's
-
Stevig Schuim